Paslanmaz Tank İmalatı

Paslanmaz Tank İmalatı

Paslanmaz tank imalatı çeşitli endüstriyel ürünlerde sıvı malzemelerin depolanması için kullanılan ve çelikten yapılmış olan tankların tümüne verilen isimdir. Birçok endüstriyel alanda tercih edilmesinin sebepleri arasında çeliğin uzun ömürlü olması ve yüksek korozyon direncine sahip olması en önemli etmenlerdendir. 

Genellikle gıda ve kimya sanayisinde kullanılan paslanmaz tanklar birçok endüstriyel malzemenin korunmasında da önemli rol oynar. Aynı zamanda petrol ve gaz endüstrileri gibi farklı sanayi alanlarında da kullanımı oldukça yaygındır.

Çeşitli adımlardan geçerek üretilen paslanmaz tank imalatı, yapım aşamasında kesme, bükme ve kaynak gibi sıralamalar sonucu ham hali ortaya çıkar.

Paslanmaz Tank İmalatının Üretim Aşamaları Nelerdir?

Paslanmaz tank imalatı genellikle kimya ve gıda sanayisinde olduğu gibi içme suyu ve kullanma suyu elde etmek için aynı zamanda da otellerde de kullanılan çelikten yapılmış ve uzun ömürlü olan tanklardan oluşur. Bu tanklar yapılırken çeşitli aşamalardan geçerler. Öncelikle üretimden önce yapılması ve uygulanması gereken bazı koşullar vardır.

İklim koşullarını göz önünde bulundurarak rüzgâr, deprem ve zemin özelliğine dikkat edilmesi gereklidir. Boru bağlantılarının iyi yapılması ve basınç sınıfının kontrolü sağlanmalıdır. Kullanacağınız malzemelerin özellikleri ısıya ve basınca dayanıklı olmalıdır. Tankı oluştururken işletme sıcaklığı ve ısı basıncı gibi faktörleri de göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.

Paslanmaz tank imalatı yapılırken müşterinin talepleri ve ihtiyaçlarını da bilmeniz gerekmektedir. İmalat, paslanmaz çelik levhaların kesilmesi ve şekillendirilmesi ile başlar. Levhalar, önceden belirlenmiş ölçülere göre kesilir, bükülür ve kaynaklanır. Ardından, tankın kapasitesine uygun bir iç tabaka oluşturmak için tankın iç yüzeyi polisaj yapılır. Son olarak, tankın dış yüzeyi de polisaj yapılarak, son hali verilir.

Paslanmaz Tank İmalatı Yapılırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

Paslanmaz tank imalatı yapılırken kaynak işleminden emin olmanız en birincil aşamadır. Kaynaklarda yapılan hatalar çatlaklara sebebiyet verebilir ve paslanmaz tankın basınçtan dolayı zedelenmesine veya çürümesine neden olur. Bu sebeple yapmış olduğunuz kaynaktan emin olmak için röntgenle kontrolünü sağlamanız gerekmektedir. 

Paslanmaz Tank İmalatı yapılırken seçmiş olduğunuz kaynak ustasının tecrübeli olması ve çatlak kontrolünü iyi yapması gerekmektedir. Onarılmayan çatlaklar ciddi sorunlara yol açar.

Paslanmaz Tank İmalatı Süreci Nasıl Gelişir?

Paslanmaz tank imalatı sürecinin ilk başlangıcı tasarım aşamasıdır. Müşterinin istediği boyutlarda ve özelliklerde, kullanacağı endüstri alanına göre bir proje çizimi olması gerekir. İstenilen tasarım belirlendikten sonra tasarıma ve endüstri alanına uygun malzeme seçimi yapılmalıdır. Paslanmaz çelik yüksek korozyon direnci ve uzun ömürlü olması nedeniyle bu alanlarda en çok tercih edilen materyaldir.

Kesme ve şekil verme kısmına geçerken önceden belirlenmiş ölçülere göre kesilir ve şekillendirilir. Levhalar, hidrolik veya mekanik olarak kesilebilir ve sonra istenilen şekle bükülür. Sonrasında kaynak işlemine geçilir. Bu aşamada Levhalar, önceden belirlenmiş ölçülere göre bir araya getirilir ve kaynak yapılır. Bu adımda, TIG, MIG veya elektrot kaynağı gibi farklı kaynak teknikleri kullanılabilir. 

Tankın iç yüzeyi, paslanmaz çelik levhaların bir araya getirilmesi sırasında oluşan kaynak dikişleri ve pürüzlü yüzeyleri gidermek için polisaj yapılır. Bu, tankın iç yüzeyinin pürüzsüz ve hijyenik olmasını sağlar. Aynı polisaj dış yüzeye de uygulanarak tankın direnci arttırılır.

Yapım aşamaları tamamlanan paslanmaz tank imalatı son aşamada kalite kontrolünden ve dayanıklılık testlerinden geçmelidir. Müşterinin ihtiyacının karşılandığına emin olunur. Kalite kontrolünden başarılı bir şekilde geçen paslanmaz tanklar teslimat sürecine girerek müşteriye ulaşım aşamasına girer. Teslimat aşaması ürünün son aşaması olarak kabul edilir.

Güvenilir İş Ortağı

İş ortaklarına olduğu kadar ekibine olan sorumluluğunda farkında olan SETA’da iş güvenliği birinci sırada gelir.

125 KİŞİLİK UZMAN KADRO
533 SAATLİK KAZASIZ ÇALIŞMA
1522 BAŞARILI PROJE TESLİMİ
354 TON SÜRDÜRÜLEBİLİR